Beschrijving

Het Lago Azzurro is een meer, speciaal voor de karpervisser die graag met de caravan, camper of tent aan het water staat. De visstekken aan de zuidkant van het meer zijn hier perfect op ingericht en zijn voorzien van elektra- en drinkwateraansluitng ( ongeveer elke 50 meter). Direct aan het meer ligt een camping met gratis gebruik van het zwembad, dames- en heren -toiletten en -douches en voor het ledigen van uw chemisch toilet. Op ongeveer 600 meter lopen ligt de Adriatische zee. Voor het hele gezin zijn er voldoende faciliteiten op de camping. Ook honden zijn welkom. Op het terrein van de camping is een restaurant en een bar met broodjesservice. Ook wordt er een pizzabestelservice aangeboden.  Er is  mogelijkheid om bijvoorbeeld batterijen op te laden en een koelkast en diepvries zijn aanwezig. In het dichtstbijzijnde dorp is een supermarkt, tankstation en verschillende restaurantjes. Van maandag t/m vrijdag is het vrij rustig aan het meer en is het gemakkelijk vissen. De weekenden kunnen drukker zijn, ook door lokale vissers. Het regelement vindt u hier:

inzien reglement

Het relatief kleine meer heeft een flinke populatie karpers van een zeer groot aantal grote vissen waaronder Amoer-karpers; er wordt hier dus veel vis gevangen. De 13 visstekken zijn 1-persoons stekken. Boilies en pellets zijn te koop bij de eigenaar van het meer. Met mais mag ook gevist worden, mits deze goed gegaard is! Het gebruik van een voerboot is toegestaan. De vangst is het beste aan uw eigen oever of aan de oever aan de overkant. 

Het meer is bijna 4 hectare groot en op sommige plaatsen 2 tot 5 meter diep met een bodem die grindachtig en licht modderig is en verder geen bijzondere bodemstructuur heeft. Geen van de visstekken zijn bijzonder te noemen als het om het bijten van de vis gaat. De vangst is over het gehele meer heel goed te noemen.

Plaatsen 1t/m 7 zijn plaatsen direct aan het water en gereserveerd voor campers en caravans. De plaatsen 8 t/m 13 zijn gereserveerd voor tentvissers.

Dit meer is een echt ”runs water” waar geen rigs of  andere speciale tactieken nodig zijn maar ook voor de beginnende karpervisser is dit meer zeer geschikt.