De Lot (departement de Lot 46) is een charmante 488 km lange rivier die, krullend, door het zuidwesten van Frankrijk loopt waardoor er hemelsbreed maar 200 km van overblijft. In de wintermaanden zorgt de Lot voor de afvoer van al het water van het “Centraal Massief” (Een hoger gelegen gebied van zuid Frankrijk). De karper moet in deze wintermaanden door de flinke stroming zwemmen en daardoor zult u merken dat deze karpers een ongekende kracht hebben opgebouwd. Ze zullen die kracht ook gebruiken om zich niet zo maar in een schepnet te laten landen. Zo ontstaan er drils waar je nog lang van na zult genieten.

Op de gehele Lot zwemmen karpers om van te likkebaarden met een bestand dat nergens zo groot is. Vaar je met de boot langs de oevers dan zie je de karpers in overvloed zwemmen. Het kalksteen, waar de Lot hoofdzakelijk uit bestaat, heeft vele mooie grotten laten ontstaan. Deze vind je ook achter de karper-visstekken.
Het is er nog rustig. De hoge ruige bergachtige oevers begroeid met stokoude bomen maakt dat de Lot alles te bieden heeft wat een karpervisser zich maar kan wensenKarpervissen aan de Lot is echt een must om als karpervisser een keer mee te maken. Pure sensatie, snoeiharde runs die je maanden daarna nog opnieuw beleeft in je slaap. Een mooiere combinatie bestaat er niet. Op deze rivier kunnen onze vissersdromen absoluut uitkomen. Echter het succes komt natuurlijk ook hier niet zomaar aanwaaien. De Lot is geen gemakkelijk vis water. Maar de voldoening zal heel groot zijn al er zo’n mooie Lot-karper op je onthakingsmat ligt!

informatie over het vissen
▪ Nachtvissen toegestaan
▪ 4 hengels per persoon
▪ Bezit zijn van carte peche (vergunning)
▪ Maximaal 4 vissers
▪ Prijs €20 pp/pn +€25 boekingskosten
▪ Auto bij de visstek
▪ Boot toegestaan en ook te huur
 

informatie over het water
▪ Honden toegestaan
▪ Geen tot bijna geen wier
▪ Diepte tot max 5 meter
▪ Lengte stuw stuk 5 km
▪ Bodem Hard beton achtig 
▪ Stroming van niks tot heel erg 
▪ Geen (plezier)boten wel roofvissers 
 

informatie over de faciiteiten
▪ Vriezer + koelkast vlak bij de visplaats
▪ Toilet vlakbij de visplaats
▪ Stroom vlakbij de visplaats
▪ Eten/ontbijt bestel mogelijkheid
▪ 50 meter boven camping zie link
 
 

informatie over de omgeving
▪ Supermarkt  km afstand
▪ Tankstation km afstand
▪ 
 

inzien reglement