Ten westen van Parijs, vlakbij de plaats Lavacourt ligt het 120-hectare grote Lac de Moisson. Dit meer wordt ook wel het St-Cassien van Parijs genoemd vanwege de vele zware karpers van boven de 20 kg. Daarnaast zwemmen er ook meervallen boven de 2 meter en vangst van een zeelt is ook aanwezig. Lac de Moisson is prima te bereiken vanuit Nederland. Vroeger was Lac de Moisson een steengroeve, maar vandaag de dag wordt het meer vooral gebruikt door karpervissers en voor watersportactiviteiten. Karper vissen is toegestaan op het gehele meer dat in totaal 16 stekken telt die allemaal voldoende ruimte bieden om met 2 personen te vissen.Deze zijn het gehele jaar te huur. Karper vissen kost slechts €15,- per nacht. Daarnaast komt er €25,- boekingskosten p.p bij . U heeft geen carte peche nodig (dus er komen geen extra kosten meer bij) en voor een eventuele niet visser(s) zijn er 2-4 persoons studio’ste huur. De dichtsbijzijnde visstek bij de studio’s is stek no 12.

Er zijn 16 tweepersoon visstekken waarvan er 2 camper-of caravan(10 en 11) stekken zijn waar u mee aan de waterkant staat.
Aankomst tussen 9.00 uur en 12.00 uur, en 14.00 uur en 17.00 uur
Er is geen stroom op de stekken maar wel de mogelijkheid om accu’s op te laden bij de boten verhuur. Toiletten en douchegelegenheid zijn aanwezig in het gebouw naast het restaurant; dat is in de buurt van stek 12. Vanuit de meeste visstekken is dit een behoorlijke afstand (ons advies is als het mogelijk is een fiets mee te nemen) Naast de karpervis mogelijkheid wordt dit water ook gebruikt door roofvissers en zeil- en watersport en andere vormen van recreatie.Houd er dus rekening mee dat dit soms uw visactiviteiten een beetje kan belemmeren, vooral op zomerse dagen en in het weekend. Daarnaast is de kans aanwezig op extreme wiergroei in deze maanden, wat het vissen ook lastig kan maken.
Informatie over het water:

Informatie over het water
Grootte                   120 hectaren 
Diepte                   Veel variatie van 4 meter tot 6 meter
Nachtvissen          Toegestaan
Aantal hengels      Vier
Bodem                  Zand
Obstakels             Soms wier
Stroming              niet
Vangsten            Goed met veel vissen van meer dan 20 kg
Boot                     Toegestaan en te huur
Auto bij de stek Ja
Bijzonderheden   Moet gezien worden als geen gemakkelijk water

inzien reglement