In het hart van de Loire streek ligt vlakbij Poitiers het schitterende Pescalis complex. Met een totaal oppervlak van 50 hectare, is dit complex, dat mede gebruikt wordt voor educatieve ecologische kennisdeling, uniek in Frankrijk. De kennis van flora en fauna word hier gedeeld met alle scholen in de regio.
Op het complex liggen verschillende meren elk met hun eigen biotoop en vissoorten het grootste meer (21hectare) Etang des Iles is voor de karpervissers gereserveerd en rond dit meer vinden geen aktiviteiten plaats. U komt hier volledig tot rust. Op het complex vindt u een restaurant, een hengelsportwinkel en een uitgebreid infocentrum met daarin een gigantisch aquarium met karpers over de 40 pond.
Daarnaast zijn er twee gedeeltes waar accomodaties verhuurd worden. Naar ons idee zijn de Natura resort bungalows ideaal. Deze liggen het dichtst bij het viswater. Al deze activiteiten en accomodaties in combinatie met een fantastisch bestand aan karper maakt dit tot een topbestemming. Goede faciliteiten in een apart gebouw voor de vissers.

Op Pescalis zit een schitterend bestand aan karper, Etang de Iles is met recht een specimen water te noemen met karpers tot meer dan 28 kg en een hoog gemiddelde van rond de 14 kg. Het grootste gedeelte van het bestand bestaat uit spiegelkarpers maar ook de schubkarpers zijn goed vertegenwoordigd. En natuurlijk zijn er de specials als een rijenkarper dicht tegen de 20 kg en een koi die de 15 kg is gepasseerd.
Etang des Iles is niet een makkelijk water. Je moet hier echt werken voor je vis, een combinatie van goed lokaliseren, strategisch denken, goede montages en naar onze menig het belangrijkste en dat is kwaliteitsaas. Dat samen is wat het succes van je trip bepaalt.
Natuurlijk zitten er niet alleen maar grote bakken op Pescalis maar het bestand is evenwichtig opgebouwd. Groot en klein dus goed met elkaar in balans.

informatie over het vissen
tekst
informatie over het water
tekst
informatie over de faciliteiten
tekst
informatie over de omgeving
tekst
inzien reglement