Ten westen van Parijs, vlakbij de plaats Lavacourt ligt het 120-hectare grote Lac de Moisson. Dit meer wordt ook wel het St-Cassien van Parijs genoemd vanwege de vele zware karpers van boven de 20 kg. Daarnaast zwemmen er ook meervallen boven de 2 meter en vangst van een zeelt is ook aanwezig. Lac de Moisson is prima te bereiken vanuit Nederland. Vroeger was Lac de Moisson een steengroeve, maar vandaag de dag wordt het meer vooral gebruikt door karpervissers en voor watersportactiviteiten. Karper vissen is toegestaan op het gehele meer dat in totaal 16 stekken telt die allemaal voldoende ruimte bieden om met 2 personen te vissen.Deze zijn het gehele jaar te huur. Karper vissen kost slechts €15,- per nacht. Daarnaast komt er €25,- boekingskosten p.p bij . U heeft geen carte peche nodig (dus er komen geen extra kosten meer bij) en voor een eventuele niet visser(s) zijn er 2-4 persoons studio’ste huur. De dichtsbijzijnde visstek bij de studio’s is stek no 12.

Er zijn 16 tweepersoon visstekken waarvan er 2 camper-of caravan(10 en 11) stekken zijn waar u mee aan de waterkant staat.
Aankomst tussen 9.00 uur en 12.00 uur, en 14.00 uur en 17.00 uur
Er is geen stroom op de stekken maar wel de mogelijkheid om accu’s op te laden bij de boten verhuur. Toiletten en douchegelegenheid zijn aanwezig in het gebouw naast het restaurant; dat is in de buurt van stek 12. Vanuit de meeste visstekken is dit een behoorlijke afstand (ons advies is als het mogelijk is een fiets mee te nemen) Naast de karpervis mogelijkheid wordt dit water ook gebruikt door roofvissers en zeil- en watersport en andere vormen van recreatie.Houd er dus rekening mee dat dit soms uw visactiviteiten een beetje kan belemmeren, vooral op zomerse dagen en in het weekend. Daarnaast is de kans aanwezig op extreme wiergroei in deze maanden, wat het vissen ook lastig kan maken.

informatie over het vissen
▪ Nachtvissen toegestaan
▪ 4 hengels per persoon
▪ Geen carte peche (vergunning) nodig
▪ Maximaal 32 vissers 16 stekken
▪ Prijs €15 pp/pn +€25 boekingskosten p/p
▪ Auto bij de visstek behalve stek 9 10 11
▪ Boot toegestaan en ook te huur
 

informatie over het water
▪ Honden toegestaan
▪ van geen wier tot max wier 
▪ Diepte tot max 6-8 meter
▪ Grootte van meer 120 Ha
▪ Bodem klei zand
▪ Stroming geen
▪ Let op moet gezien worden als een moeilijk water 
 

informatie over de faciiteiten
▪ zie link van het park
▪ Toilet en douche vlakbij de visplaats 12
▪ Stroom bij boten huis
▪ Eten/ontbijt afhankelijk drukte 
▪ Advies om fiets mee te nemen
 
 

informatie over de omgeving
▪ Supermarkt  km afstand
▪ Tankstation km afstand
▪ 
 

inzien reglement

Let op !! De opgeven prijs is de totalen stek prijs voor 2 vissers

Vul datums in en zie de vrije plaatsen op stekfoto s of op de waterkaart (rode Bolletjes)


Sorteer op
Oplopend Aflopend
  • stek foto s
  • waterkaart


 

Klik op het naambordje dan op routebeschrijving dan krijgt u de routeplanner.

visstek 1

Meer informatie

visstek 2

Meer informatie

visstek 3

Meer informatie

visstek 4

Meer informatie

visstek 5

Meer informatie

visstek 6

Meer informatie

visstek 7

Meer informatie

visstek 8

Meer informatie

visstek 9

Meer informatie

visstek 10

Meer informatie

visstek 11

Meer informatie

visstek 12

Meer informatie

visstek 13 

Meer informatie

visstek 14

Meer informatie

visstek 15

Meer informatie

visstek 16

Meer informatie

Reactie Cor Nannings over 33 kg spiegel

Omdat de vrouw mee ging koos ik voor dit water waar ik toch mijn ding kon doen oa met een boot op het water een beetje struinen met een dieptemeter en ook geen last van een buurman of een agent achter je rug te zeuren lekker vrij vissen daar, het is nu de 2e keer dat ik bij deze Arnoud Janssen van karper-Camping een vis trip boek en 2 keer prima geregeld met eerlijke info dat is belangrijk. Ik heb daarom al de volgende trip geboekt waar heen we zien wel, deze was super om niet te vergeten met dank aan Karper-Camping

 

Water wat me zal blijven trekken

Het was een avontuur, waar vooral elke dag hard gewerkt moest worden stekken vrijhouden van wier lijnen vrij maken van wier, om een visje te kunnen gaan vangen. Bij aankomst zagen we dat er harde zzw stond, schuin op de kant wat… lees meer “Water wat me zal blijven trekken”

Afgelopen 18 tot 28 maquariumei

Afgelopen 18 tot 28 maquariumei op lac du moisson gevist.
Het was onze 3de keer en we kunnen nu wel zeggen dat t ons 2de thuiswater is en we gaan ons bijna ambassadeur van karper kamping voelen, we vinden de goede… lees meer “Afgelopen 18 tot 28 maquariumei”

Top water met mooie vis

Afgelopen jaar 2 keer hier geweest. Een keer in het voorjaar. Toen het water leren kennen en ondanks de blank heel veel zin gekregen om dit mysterieuze water beter te leren kennen. Dus gelijk een trip gepland voor het najaar. Hier echt… lees meer “Top water met mooie vis”

Mysterieus water

Afgelopen kaar in het voor- en najaar geweest. In het voorjaar stond het water heel hoog en toen hebben we keihard geblankt. Afgesproken dat we hier zeker nog iets te halen hebben en zodoende voor het najaar gelijk een plan gesmeed. In… lees meer “Mysterieus water”

Fantastische uitdaging

Wij hadden een 10 daagse sessie voor de boeg op dit prachtige water.
Ondanks dat het weer niet optimaal was konden we toch enkele mooie vissen vangen.
Het is zeker en vast geen makkelijk water, maar dat maakt het net… lees meer “Fantastische uitdaging”

Lac moisson

Reeds 2x 1 week geweest en ga zeker nog terug zeer mooie omgeving, nette douches ,enkele mooie karpers gevangen de zwaarste was 24kg600 , zeer helder water ,tussen de waterplanten goede stekken te vinden. Zeker een aanrader

Mooi & Gezond water

Net terug van een week vissen op Lac de Moisson Wat een fijn en heel mooi water is met ruime stekken die in vele gevallen iets weg hebben van een terras camping. Het ontvangst bij de receptie is vriendelijk en duidelijk waarbij… lees meer “Mooi & Gezond water”

PR verbeterd.

Een week gevist aan dit mooi groot water. 8 meervallen en 3 karpers geland waarvan er een 23 kilo woog. Bedankt.

Review stek 7

Mooie en moeilijk water maar, we hebben een mooie 10daagse vakantie gehouden .
Geen vis want, Bij aankomst eind april begin mei blijkt dat de vis in de paai zijn gegaan.
Stek 7 een mooie rustige stek waar je wel… lees meer “Review stek 7”

prachtige lac moisson

Na 7 dagen vissen op het prachtige lac moisson is het dan toch gelukt. Om na de paai en met harde wind deze 15 kilo mooie spiegel te vangen op stek 5 .zeer mooi viswater met prachtige stekken en nette douche .… lees meer “prachtige lac moisson”

Mooie week geweest.

Groot water wat toch wel moeilijk bleek. Gevist vanuit stek 8, mooie zonnige stek. Hier meerdere vissen geland, waaronder meerval en Karpers.

Onze vistrip

Na een leuke visvakantie eind mei, begin juni 2018 zijn we weer aan het werk geslagen. Ontzettende leuke tijd gehad in dit recreatieve park met een prachtig water met leuke moeilijkheidsgraden voor de doorgewinterde karpervisser. We hebben lekker in alle rust kunnen… lees meer “Onze vistrip”

Week karpervissen op lac moison stek 4

Week vissen in juni 2018,Lac Moison.
op stek 4 .
naar een relaxten rit van 6 uurtjes komen we aan bij het water.
de eerste blik is prachtig, mooi water ruime stek die niet makkelijk te bereiken is maar… lees meer “Week karpervissen op lac moison stek 4”

     Mijn ervaring vissen aan Lac Moisson

 

.
Ik probeer een zo objectief mogelijk en in het kort mijn ervaring te delen van het vissen op deze locatie. Persoonlijk is dit een van mijn favorieten.Ik vind het genieten aan dit geweldig 120 ha meer. Het is geen gemakkelijk water maar de verrassingen kunnen heel goot zijn. Ik heb hier verschillende keren een paar vissen verspeeld maar met regelmaat komen er zware vissen naar boven.Die gedachte dat ik deze haak laat mijn bloed al sneller stromen Al laten ze zich niet gemakkelijk vangen en zijn er zijn soms wel omstandigheden waardoor het nog moeilijker wordt. Zoals wiergroei dat in de zomermaanden wel aanwezig is. Om een indruk te krijgen hoe groot dit meer is het heeft een omtrek van 5.5 km. Welke aanpak hier het meest succesvol is kan ik helaas geen antwoord op geven daar ik verschillende lokale vissers heb gesproken met ervaring op dit water blijken de theorieën niet overeen te stemmen.
Arnoud