Pescalis

Beschrijving

Op Pescalis zit een schitterend bestand aan karper, Etang de Iles is met recht een prachig water te noemen met karpers tot meer dan 30 kg. Dit natuurresort is gelegen in Moncoutant in het hart van de Poitou-Charentes in het departement Deux-Sèvres. Het park heeft een oppervlak van honderdvijftig hectare en wordt mede gebruikt voor educatieve ecologische kennisdeling. Op 2,5 kilometer afstand vindt u winkels en restaurants. Attractieparken Marais Poitevin, Puy du Fou en Futuroscope liggen in de buurt. Op het complex liggen verschillende meren, elk met hun eigen biotoop en vissoorten. Pescalis waakt via een ecologisch verantwoord visstandbeheer over de kwaliteit van vis en water. Het grootste meer van Resort Pescalis, Etang Iles, van 25 hectare, kent een opvallende goede karperbezetting. Het meer is gereserveerd voor karpervissers. Het grootste gedeelte van het bestand bestaat uit spiegelkarpers maar ook schub- en graskarpers zijn goed vertegenwoordigd. Zelfs koikarper boven de vijftien kilogram worden er gevangen. Met karpers die gemiddeld veertien kilogram wegen, maar zelfs ook meer dan dertig kilogram, kan de visser zijn hart ophalen. Er zitten op Etang des Iles niet alleen grote vissen, het bestand is evenwichtig opgebouwd, grote en kleine vissen zijn goed met elkaar in balans. Etang des Iles is geen gemakkelijk water, wat strategisch denken van de visser vergt. Een combinatie van goed lokaliseren, goede montages en kwaliteitsaas maakt het succes van deze trip. Rondom het meer vinden geen activiteiten plaats, u komt hier volledig tot rust. Karpersvissers en hun bagage worden vanaf de parkeerplaats me een elektrisch wagentje naar één van de vele stekken gebracht, aangezien auto’s naast de waterkant niet zijn toegestaan. Rond het meer zijn comfortabele, ruim opgezette stekken. De oever en het meer zijn grillig en er staan her en der bomen in het water, maar het vissen is vrij overzichtelijk. Op het complex kan ook op meerval, snoek, regenboogforel worden gevist.

inzien reglement

Resort Pescalis beschikt over ruime studio’s en appartementen voor twee tot acht personen, en zes persoons houten vakantiehuisjes. Deze zijn uitgerust met een badkamer met bad, privé sanitair en een kitchenette met een elektrische kookplaat, magnetron en koelkast. Ook een bank en een televisie zijn aanwezig. Buiten kunt u genieten op een gemeubileerd terras. Ontspanning en recreatie op het park vindt u in de vorm van een zwembad, tennisbaan, fietsverhuur, sportterrein, midgetgolf en een visvijver. De heuvelachtige en bosrijke omgeving is uitermate geschikt om paard te rijden. Daarnaast zijn een restaurant, een boetiek en een uitgebreid informatiecentrum aanwezig met daarin een bewonderenswaardig aquarium met enorme karpers. Op het complex is een hengelsportwinkel te vinden met een groot assortiment aan materiaal. Verspreid over het terrein zijn diverse sanitaire voorzieningen aanwezig. De goede faciliteiten en een fantastisch bestand aan karpers maakt dit een ideale plek voor een gecombineerde vis- en gezinsvakantie.

Stekinfo+Boeken

reserveren-en-beschikbaarhied-uitleg

visstek 1

Meer informatie

visstek 2+3

Meer informatie

visstek 4+5

Meer informatie

visstek 6+7

Meer informatie

visstek 9+10

Meer informatie

visstek 12+13

Meer informatie

visstek 14+15

Meer informatie

visstek 16+17

Meer informatie

visstek 30

Meer informatie

visstek 31

Meer informatie

visstek 33

Meer informatie

2 pers Chalet

Meer informatie

4 pers Chalet

Meer informatie

6 pers Chalet

Meer informatie

Beschikbaarheid

Vul datums in en zie de vrije plaatsen op stekfoto s of op de waterkaart (rode Bolletjes)


Sorteer op
Oplopend Aflopend
  • stek foto s
  • waterkaart


Plattegrond

Faciliteiten

Liefhebbers van natuur én van vissen zijn op hun plek op Natura Resort Pescalis. Dit natuurresort is gelegen in Moncoutant in het hart van de Poitou-Charentes in het departement Deux-Sèvres. Het park heeft een oppervlak van honderdvijftig hectare en wordt mede gebruikt voor educatieve ecologische kennisdeling. Op 2,5 kilometer afstand vindt u winkels en restaurants. Attractieparken Marais Poitevin, Puy du Fou en Futuroscope liggen in de buurt.
Resort Pescalis beschikt over ruime studio’s en appartementen voor twee tot acht personen, en zes persoons houten vakantiehuisjes. Deze zijn uitgerust met een badkamer met bad, privé sanitair en een kitchenette met een elektrische kookplaat, magnetron en koelkast. Ook een bank en een televisie zijn aanwezig. Buiten kunt u genieten op een gemeubileerd terras.
Ontspanning en recreatie op het park vindt u in de vorm van een zwembad, tennisbaan, fietsverhuur, sportterrein, midgetgolf en een visvijver. De heuvelachtige en bosrijke omgeving is uitermate geschikt om paard te rijden. Daarnaast zijn een restaurant, een boetiek en een uitgebreid informatiecentrum aanwezig met daarin een bewonderenswaardig aquarium met enorme karpers. Op het complex is een hengelsportwinkel te vinden met een groot assortiment aan materiaal. Verspreid over het terrein zijn diverse sanitaire voorzieningen aanwezig.
Op het complex liggen verschillende meren, elk met hun eigen biotoop en vissoorten. Pescalis waakt via een ecologisch verantwoord visstandbeheer over de kwaliteit van vis en water. Het grootste meer van Resort Pescalis, Etang Iles, van 25 hectare, kent een opvallende goede karperbezetting. fantastisch bestand aan karpers Dit maakt dit een ideale plek voor een gecombineerde vis- en gezinsvakantie.

                 Recensies

Wat een sessie

Resultaat van een week vissen Na de weging een optelsom 36 vissen, totaal gewricht 510 kg, 8 vissen van meer dan 18 kg en een big kanjer van 24.5 kg!!! Het was Top

Foto-film

Routeplanner

 

Route de Niort - 79320 MONCOUTANT