Voor iedere visser is dit de perfecte camping

Als u dit stuk leest bent u waarschijnlijk op zoek naar een prachtige camping in het mooie Frankrijk. Ik kom zelf al jarenlang op Camping Aux Rives du Soleil en zal er hopelijk nog vele mooie momenten beleven. Wij gaan er voornamelijk heen voor het vissen. Voor iedere visser is dit de perfecte camping. Of je nu een gezinsvakantie wilt of voluit karper en/of meervalvissen, de mogelijkheden zijn legio aanwezig.
Ik ben zelf een zeer fanatiek karpervisser en heb er prachtige sessies beleeft. De camping biedt mogelijkheid tot het bevissen van een kanaal (een zijrivier van de Saône) en de Saône zelf. De zijrivier, de Reyzousse, is wonderbaarlijk mooi om te bevissen, ook al lijkt het op het eerste oog niet veel voor te stellen. De grotere vissen komen vaak uit dit zijriviertje. Op de hoofdrivier zijn sessies mogelijk met ruim 100 vissen in een week. Het betreffende sluisvak van de Saône bevat veel vis, met uitschieters tot in de 50 pond. Vlak naast de camping ligt tevens een nachtviszone waar je als karperaar in het weekend plaats kunt nemen.
Er is ook de mogelijkheid tot het huren van een platbodem met elektromotor. Kortom, ben jij op zoek naar een prachtige camping middenin het Franse Saône dal?

plenty of vis

De Saône is een machtige rivier Het is even uitzoeken hoe het daar werkt… maar dat er vis zit is iets wat zeker is… karper, schub en spiegel, en hele dikke meervallen die je ’s avonds hoort azen met grote plonzen in het ondiepe water van de uitloop van het riviertje de Ressouyze, waar overigens ook plenty of vis in zit en ik karper tot 12 kgs heb gevangen…. Over het algemeen zijn het enorm sterke vissen vooral de schubs zijn lang en beresterk…… en je moet echt een boot hebben om te drillen want ze trekken zoveel lijn van je molen af en gaan meteen richting de obstakels (uitloop Ressouyze) met een boot lukt het allemaal prima.
Jan Keijenberg

Mijn ervaring vissen aan de Saone

Arnoud Janssen

.Mijn ervaring vissen aan de Saone.
Ik probeer een zo objectief mogelijk en in het kort mijn ervaring te delen van het vissen op deze locatie.
Ik heb 2 nachten op deze locatie gevist en eigenlijk niks speciaals gedaan. De hengels uitgegooid en er wat bolies bij gegooid en dit resulteerde in die 2 nachten in 4 karpers.
Daardoor heb ik de indruk dat de Saone vol met karper zit. Wel ter vermelden is dat er in najaar hier kans is op wier is wat het vissen heel erg kan vermoeilijken.
Arnoud