Voordat u uw boeking plaats lees het volgende aandachtig door zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voor uw chalet mag u maximaal met 3 hengels vissen in een rechte lijn voor uw chalet. U mag niet in de zone van de buurman werpen. Er staan aan de overkant van het water bordjes met de nummers van de huisjes, zodat u kunt zien in welke zone u dient te vissen. Er dient altijd iemand bij uw hengels aanwezig te zijn.
Het karpervissen op no-kill-basis is verplicht en u dient te beschikken over een onthaakmat, waar u de karper op legt na de vangst. Verder dient u over een ruim schepnet te beschikken en u dient de karper kort na de vangst weer terug in het water te zetten. Zo zijn de overlevingscondities op zijn hoogst. Verder raden wij u aan om een ontsmettingsmiddel , zoals Klinic (van Kryston) te gebruiken,. Zodat u de haakwond en eventuele andere wondjes kunt ontsmetten.
Het geluidsniveau van de optonics/piepers, radio’s en van uw gesprekken s-nachts mag niet zo zijn , dat u uw buren of andere parkbewoners uit hun slaap haalt . ‘s-Nachts is het verplicht om een afstandbediening van uw optonics/piepers te gebruiken, indien u vist voor uw chalet. Er mag ‘s-nachts alleen op karper gevist worden, niet op andere vissoorten. Wordt er s-nachts geconstateerd dat u op een andere vissoort vist, dan kan uw hengels in beslag genomen worden.
De grootte van de haken mag tussen maat 2 en maat 8 zitten. De haak dient bij voorkeur weerhaakloos te zijn. Eventueel mag u ook de weerhaak dichtknijpen met een tangetje of er mag event. ook gevist worden met een mini-weerhaak.
Dyneema/gevlochten lijn is verboden als hoofdlijn of als voorslag.Wel mag u gevlochten lijn als onderlijn gebruiken.
Alleen montages, waarbij de karper in geval van lijnbreuk de haak en het lood kan kwijtraken zijn toegestaan.
Het aas en hetgeen u voert mag niet in die hoeveelheden zijn en mag niet van gebrekkige kwaliteit zijn (bedorven ) zodat u de karpers schade aan hun gezondheid toebrengt. Indien u met partikels vist dienen deze op de juiste manier te zijn voorgeweekt en gekookt.
Bivy’s zijn niet toegestaan (paraplus/ovals wel) voor de chalets of op de dijk. Afvalflessen, afvalzakken en ander glaswerk dient u in de container te gooien vlakbij de ingang.
Honden zijn toegestaan, maar dienen aangelijnd te zijn. Verder dient u een gezondheidspaspoort te hebben . Als eigenaar van de hond bent u verantwoordelijk voor eventuele vernielingen, beten naar mensen etc. In elk geval mag u geen honden bij kleine kinderen laten en bovendien mag uw hond niet op het terrein van het zwembad.
Gasten hebben dezelfde plichten als bewoners van het park. Elke gast dient zich bij aankomst te melden bij de receptie. Gasten mogen niet meedoen met activiteiten, tenzij ze zich aangemeld hebben bij d receptie.
Het rijden met de auto rondom het meer is verboden en is alleen toegestaan voor service-wagens.
Voor het vissen op roofvis: No Kill is verplicht en de vis dient direct weer levend en gezond in het water gezet worden. Er mag alleen met kunstaas gevist worden en u dient de hengels in de hand te blijven houden.
Het vissen met een levende of dode aasvis is niet toegestaan.
Karper vissers hebben op dit meer de voorrang.

Cresta Social Messenger
×