De Lot (departement de Lot 46) is een charmante 488 km lange rivier die, krullend, door het zuidwesten van Frankrijk loopt waardoor er hemelsbreed maar 200 km van overblijft. In de wintermaanden zorgt de Lot voor de afvoer van al het water van het “Centraal Massief” (Een hoger gelegen gebied van zuid Frankrijk). De karper moet in deze wintermaanden door de flinke stroming zwemmen en daardoor zult u merken dat deze karpers een ongekende kracht hebben opgebouwd. Ze zullen die kracht ook gebruiken om zich niet zo maar in een schepnet te laten landen. Zo ontstaan er drils waar je nog lang van na zult genieten.

Lees verder

Op de gehele Lot zwemmen karpers om van te likkebaarden met een bestand dat nergens zo groot is. Vaar je met de boot langs de oevers dan zie je de karpers in overvloed zwemmen. Het kalksteen, waar de Lot hoofdzakelijk uit bestaat, heeft vele mooie grotten laten ontstaan. Deze vind je ook achter de karper-visstekken.
Het is er nog rustig. De hoge ruige bergachtige oevers begroeid met stokoude bomen maakt dat de Lot alles te bieden heeft wat een karpervisser zich maar kan wensenKarpervissen aan de Lot is echt een must om als karpervisser een keer mee te maken. Pure sensatie, snoeiharde runs die je maanden daarna nog opnieuw beleeft in je slaap. Een mooiere combinatie bestaat er niet. Op deze rivier kunnen onze vissersdromen absoluut uitkomen. Echter het succes komt natuurlijk ook hier niet zomaar aanwaaien. De Lot is geen gemakkelijk vis water. Maar de voldoening zal heel groot zijn al er zo’n mooie Lot-karper op je onthakingsmat ligt!

Boek hieronder uw visplaats

Vissen kost van af €20,00 p.p. per nacht excl, boekingskosten. U kunt ook een boot met elektro-motor huren, deze kost €15,00 per dag, dit kunt u aanvinken bij de reserveringen.

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie

Boek hieronder u chalet of stacaravan

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
snel beschikbaarheid inzien

Impressie film

Beschrijving

Door de vaak moeizaam bereikbare rivier is het veelal onmogelijk om een goede karper-visstek te vinden. Zeker waar u ook nog met de auto aan de waterkant kunt parkeren.De stekken zij afgesloten met een poort waar u de sleutel van krijgt.
Daarom hebben we het hier over een paar unieke stekken . U zit echt in de middel of no ware, en gaat u met de trap naar boven staat u op een fantastische camping waar u van alle faciliteiten gebruik kunt maken. Vlak bij de vis stek bevind zich een toilet vrieskist oplaatpunt voor de accu s.Ook is een kleine voorraad aan gangbaarste vis benodigdheden voor handen. er is ook een mogelijkheid om een boot met Electro motor en accu te huren.

informatie over het vissen
▪ Nachtvissen toegestaan
▪ 4 hengels per persoon
▪ Bezit zijn van carte peche (vergunning)
▪ Maximaal 4 vissers
▪ Prijs €20 pp/pn +€25 boekingskosten
▪ Auto bij de visstek
▪ Boot toegestaan en ook te huur
 

informatie over het water
▪ Honden toegestaan
▪ Geen tot bijna geen wier
▪ Diepte tot max 5 meter
▪ Lengte stuw stuk 5 km
▪ Bodem Hard beton achtig 
▪ Stroming van niks tot heel erg 
▪ Geen (plezier)boten wel roofvissers 
 

informatie over de faciiteiten
▪ Vriezer + koelkast vlak bij de visplaats
▪ Toilet vlakbij de visplaats
▪ Stroom vlakbij de visplaats
▪ Eten/ontbijt bestel mogelijkheid
▪ 50 meter boven camping zie link
 
 

informatie over de omgeving
▪ Supermarkt  km afstand
▪ Tankstation km afstand
▪ 
 

Mijn ervaring vissen aan de Lot

Ik probeer een zo objectief mogelijk en in het kort mijn ervaring te delen van het vissen op deze locatie aan de Lot. Hier zit u echt in alle rust te vissen aan deze prachtige rivier en 50 met boven bevind zich een prachtige camping waar u gebruik van kunt maken. Het vissen is heel verschillend soms is het een water echt een spiegel en ander tijden is de stroming zo groot dat varen en vissen niet mogelijk is.Vroeg in het voorjaar is deze kans het grootste en is dan het moeilijkste vissen.

Maar als u dan zo n torpedo karper mag vangen dan begrijpt u waarom de lot zo in gewild is, Een prachtige ervaring van vissen die blijven vechten. De vangsten kunnen heel verschillend zijn. Ik heb zelf nachten gehad met vangsten van meer dan 10 karpers maar ook dat ik een week niks heb gevangen. Meerval en barbeel zijn ook vissen die zich met regelmaat melden. Zelf probeer ik eerst de stek goed in kaart te brengen(dit verandert elk jaar weer) waar je de ruimt heb om de vis te drillen dus bv niet naast een boom stronk gaan vissen. En een goede voer stek brengt hier zeker meer vis.

Arnoud

Maar hoe dan ook we komen terug

“Le Lot”…. Even een kleine samenvatting met cijfertjes… 1 spiegel karper 16,4 kg, 1 schub karper van 10,1 kg, smeerval, 3 barbelen en 1 lijnbreuk…. 16 keer vast gezeten met lijnbreuk, 17 stukken lood vast tussen de graniet 300 meter lijn kwijt, 2 bussen benzine voor de Coleman stove, 10 kg crushed en gemalen tijgernoten… Lees meer “Maar hoe dan ook we komen terug”

Mijn vriendin en ik

Mijn vriendin en ik hebben 1 week op de lot gezeten en het is ons best goed bevallen we hebben alleen heelveel last gehad van de barbeel heb er 19 aan me haak gehad en 1 meerval van 120 gevangen en 2 stink brasems gevangen en mocht op de laatste dag nog een karpertje vangen… Lees meer “Mijn vriendin en ik”

De runs die we hadden waren dood eng

We hebben ons er prima vermaakt. En goed vis gevongen de runs die we hadden waren dood eng zoooooo hard. Stekken waren mooi en ruim. De camping was ook goed netjes en schoon en vriendelijke mensen op de camping. We gaan zeker terug komen. Echt een aanrader
Dominic de Jong

Het is in één woord super

We zijn op een locatie geweest van Arnoud van Karper-camping.net. Het is in één woord super. Goed geregeld, mooie stekken, goede ontvangst door de camping. je zit op de stekken als je weet wel in Frankrijk. Zeer zeker voor herhaling vatbaar, exclusief, niet met ik weet niet hoeveel andere koppels aan de plas maar met… Lees meer “Het is in één woord super”

Ondanks de zware stroming een leuke vakantie gehad

Nadat de lot een meter was gezakt en niet meer zo hard stroomde kon je er goed vissen . En ik ben er ook van overtuigd als alles wat aangegroeid is het een zeer leuke visstek is. En als de lot normaal stroomt je er ook genoeg vissen kunt vangen .want onze laatste dag leverde… Lees meer “Ondanks de zware stroming een leuke vakantie gehad”

Heerlijk genoten en goed gevangen.

De vader & zoon visweek weer overleefd aan de lot bij Arnoud Janssen. Heerlijk genoten en goed gevangen (18 karpers, 3 meervallen, 10 a 20 windes, gelukkig 1 brasem ? en een ontelbaar aantal barbelen op de feeder hengel)…… Kortom een heerlijke week met de vrouwen erbij op de camping.
Sjors Keij

n dikke aanrader

n dikke aanrader
Wij zijn in mei geweest en hebben ondanks de sterke stroming toch nog 8 karpers en een meerval kunnen vangen!!! De plek is echt super!! Je zit mooi privé aan het water en de omgeving is fantastisch, de camping is vlakbij en daar kun je altijd eten bestellen en halen. Al… Lees meer “n dikke aanrader”

Samen top week gehad

Net terug van karper-camping met men vriendin weg hebben een top.week gehad. mooie locatie mooie stekken en natuurlijk mooie vis gevangen. het was moeilijk ivm azende meerval maar toch paar mooie karpers kunne vange super sterke torpedo’s kortom een aanrader om vissen en vakantie te combineren met familie Wij komen er zeer zeker nog terug… Lees meer “Samen top week gehad”

Top week gehad

In mei zijn we hier een week wezen vissen, wij waren de eerste van het seizoen. Bij aankomst zijn we netjes ontvangen op de camping en nadat we de sleutels hadden gekregen zijn we naar de stek gegaan. op de stek is een toilet en koelkast aanwezig, douchen kan op de camping. verder is het… Lees meer “Top week gehad”

Fantastische 2 weken

Fantastische 2 weken gehad op stek 3 en 4 met met mijn zwager. Karper gevangen tot 12 kg en enorm veel barbelen tot 60 cm. Prima vermaak op de zware feeder. Laatste avond een keiharde run gehad en 15 seconden gevecht met een behoorlijke meerval.
Helaas ging het toen poing want ja een dikke… Lees meer “Fantastische 2 weken”

Weersverwachting
Touzac

Weeronline.nl - Meer weer in Touzacweeronline.nl Altijd jouw weer

"La Roque" 46700 Touzac

Afstand vanaf

Groningen 1210 KM

Utrecht 1070 KM

Brussel 905 KM

Stekinfo+Boeken

Boekingskalender is niet uptodate WhatsApp hier voor info

Let op !! De opgeven prijs is de totalen stek prijs voor 2 vissers

reserveren-en-beschikbaarhied-uitleg

visstek 1

Meer informatie

visstek 2

Meer informatie

visstek 3

Meer informatie

visstek 4

Meer informatie

visstek 5

Meer informatie

visstek 6

Meer informatie

visstek 7

Meer informatie

visstek 8

Meer informatie

visstek 9

Meer informatie

visstek 10

Meer informatie

visstek 11

Meer informatie

visstek 12

Meer informatie

visstek 13

Meer informatie

visstek 14

Meer informatie

visstek 15

Meer informatie

visstek 16

Meer informatie

visstek 17

Meer informatie

visstek 18

Meer informatie

Aqvatika Lake

Beschrijving

Aqvatika Lake mag echt omschreven worden als een meer met een uniek bestand aan monster grote zware karpers. Met een grootte van ongeveer 15 hectare en op sommige plaatsen tot 30 meter diep heeft deze 30 jaar oude grind groeve een bestand van meer dan 2500 karpers, afgelopen jaar 2019 zijn er haast dagelijks 25 kg plus vissen gevangen en in oktober 2019 zelfs een nieuwe record karper van haast 41 kg. Verdeelt over het meer zijn 18 2 persoons visstekken . En er mag met 3 hengels per persoon worden gevist. Een voerboot is op alle plaatsen toegestaan. Er zijn echter 7 plaatsen waar u ook een boot mag gebruiken. Dieptemeter en elektromotor zijn toegestaan en markers mogen ook op deze stekken worden uitgezet. Door oude bomen heb je zelfs in de zomer voldoende schaduw. Het hele gebied is omheind, de auto camper of caravan kan direct bij de visstek geparkeerd worden..
Barbecueën met houtskool is toegestaan, open vuur is verboden. Honden zijn welkom aan het meer. Voor het vissen op het Aqvatika-meer is een clubkaart vereist, deze krijg je direct aan het meer voor € 10,- per persoon.
Een week vissen is mogelijk vanaf €245,00

reserveren-en-beschikbaarheid-uitleg

Stekinfo+Boeken

Boekingskalender is niet uptodate WhatsApp hier voor info

Let op !! De opgeven prijs is de totalen stek prijs voor 2 vissers

visstek 1

Meer informatie

visstek 2

Meer informatie

visstek 3

Meer informatie

visstek 4

Meer informatie

visstek 5

Meer informatie

visstek 6

Meer informatie

visstek 7

Meer informatie

visstek 8

Meer informatie

visstek 9

Meer informatie

visstek 10

Meer informatie

visstek 11

Meer informatie

visstek 12

Meer informatie

visstek 13

Meer informatie

visstek 14

Meer informatie

visstek 15

Meer informatie

visstek 16

Meer informatie

visstek 17

Meer informatie

visstek 18

Meer informatie

Beschikbaarheid

Vul datums in en zie de vrije plaatsen op stekfoto s of op de waterkaart (rode Bolletjes)


Sorteer op
Oplopend Aflopend
  • stek foto s
  • waterkaart


Plattergrond

Faceliteiten

Basis faciliteiten zijn aanwezig waaronder douche en toilet

                 Recensies

Was een top week

Wat een top water. Met meer dan 40 vissen op een week.
8 vissen boven de 20 kilo.
Ik kom zeker nog eens terug

Prachtige locatie

Na een trip van 1100 km kwamen we aan het mooie aqvatika hadden stek 16 prachtige plaats om met de camper te staan ,de eerste 2 dagen was het wat zoeken voor vis te vangen maar toen kwam het los,alle vissen die we in de net hadden waren in topconditie
Echt een aanrader

aqvatica

Super mooi water aardige mensen en 42 in 1 week
karper camping bedankt

Gezonde vissen

Wat een prachtig water vol met mooie gezonde vissen .En wordt beheerd door fijne mensen .Kortom Top een echte aanrader.

Zeer mooi meer

In deze video hebben we 6 dagen in Lake Aqvatika-meer (Terranova, Piemonte) gevist op positie 2. Zeer mooi meer, maar even moeilijk in deze periode, vanwege een overvloedig watergebrek (1,5 / 2m) door het vallen van omliggende grachten, de karpers waren in sommige dagen erg apathisch, maar al met al hadden we plezier en slaagden… Lees meer “Zeer mooi meer”

Foto-film

 

Routeplanner

 

Strada Provinciale S596 dir dei Cairoli 1
15033 Terranova (Alessandria) Italie

[/section]