De Lot (departement de Lot 46) is een charmante 488 km lange rivier die, krullend, door het zuidwesten van Frankrijk loopt waardoor er hemelsbreed maar 200 km van overblijft. In de wintermaanden zorgt de Lot voor de afvoer van al het water van het “Centraal Massief” (Een hoger gelegen gebied van zuid Frankrijk). De karper moet in deze wintermaanden door de flinke stroming zwemmen en daardoor zult u merken dat deze karpers een ongekende kracht hebben opgebouwd. Ze zullen die kracht ook gebruiken om zich niet zo maar in een schepnet te laten landen. Zo ontstaan er drils waar je nog lang van na zult genieten.

Hier kunt u de Prijs de Beschikbaarheid inzien en eventueel ook boeken. Klik op aankomst datum en vertrek datum in de kalender en vul de extra optie s in en u ziet het totaal bedrag

U kunt ook een boot met elektro motor huren deze kost €15,00 per dag dit kunt u  aanvinken bij de reserverijgen

 

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie

Op de gehele Lot zwemmen karpers om van te likkebaarden met een bestand dat nergens zo groot is. Vaar je met de boot langs de oevers dan zie je de karpers in overvloed zwemmen. Het kalksteen, waar de Lot hoofdzakelijk uit bestaat, heeft vele mooie grotten laten ontstaan. Deze vind je ook achter de karper-visstekken.
Het is er nog rustig. De hoge ruige bergachtige oevers begroeid met stokoude bomen maakt dat de Lot alles te bieden heeft wat een karpervisser zich maar kan wensen. Deze rivier zou dan eigenlijk ook heel erg populair moeten zijn. Door de grootte van het water en de moeizaam bereikbare goede stekken is het echter veelal onmogelijk om een goede karper-visstek te vinden.
Daarom hebben we het hier over een paar unieke mogelijkheden om op stekken te vissen die per auto bereikbaar zijn. Karpervissen aan de Lot is echt een must om als karpervisser een keer mee te maken. Pure sensatie, snoeiharde runs die je maanden daarna nog opnieuw beleeft in je slaap. Een mooiere combinatie bestaat er niet. Op deze rivier kunnen onze vissersdromen absoluut uitkomen. Echter het succes komt natuurlijk ook hier niet zomaar aanwaaien. De Lot is geen gemakkelijk vis water. Maar de voldoening zal heel groot zijn al er zo’n mooie Lot-karper op je onthakingsmat ligt!

Impressie film

Informatie over het water

Diepte:                              Max 4 meter
Nachtvissen:                    Ja
Aantal hengels:                Vier
Bodem:                            Beton achtig
Obstakels:                       Veel
Stroming:                         Van niet tot heel sterk
Vangsten:
Boot:                                Toegestaan
Auto bij de stek:              Ja

fantastische 2 weken
gehad op stek 3 en 4 met met mijn zwager. Karper gevangen tot 12 kg en enorm veel barbelen tot 60 cm. Prima vermaak op de zware feeder. Laatste avond een keiharde run gehad en 15 seconden gevecht met een behoorlijke meerval.
Helaas ging het toen poing want ja  een dikke leader/ voorslag is hier toch een ” must ” want meerval, karper en barbeel pakken een 20 mm  pallet met gemak..keiharde beten is het gevolg. DE uitgelezen stek aan de Lot voor een team,  met vrienden of  in combinatie met een chalet op de prima camping, een heerlijke familievakantie. Ik kom hier zeker terug…

Jan Keijenberg

Top week gehad
In mei zijn we hier een week wezen vissen, wij waren de eerste van het seizoen. Bij aankomst zijn we netjes ontvangen op de camping en nadat we de sleutels hadden gekregen zijn we naar de stek gegaan. op de stek is een toilet en koelkast aanwezig, douchen kan op de camping. verder is het mogelijk om op de camping eten te bestellen, wat voor ons vissers natuurlijk een uitkomst is! wij hebben een topweek gehad en komen hier zeker een keer terug!

Maikel Moonen

samen top week gehad
Net terug van karper-camping met men vriendin weg hebben een top.week gehad. mooie locatie mooie stekken en natuurlijk mooie vis gevangen. het was moeilijk ivm azende meerval maar toch paar mooie karpers kunne vange super sterke torpedo’s kortom een aanrader om vissen en vakantie te combineren met familie Wij komen er zeer zeker nog terug topweek gehad.

ronald Ras

een dikke aanrader
Wij zijn in mei geweest en hebben ondanks de sterke stroming toch nog 8 karpers en een meerval kunnen vangen!!! De plek is echt super!! Je zit mooi privé aan het water en de omgeving is fantastisch, de camping is vlakbij en daar kun je altijd eten bestellen en halen. Al met al een dikke aanrader om daar te vissen!!!

Nico Wieringh

de runs die we hadden waren dood eng
We hebben ons er prima vermaakt. En goed vis gevongen de runs die we hadden waren dood eng zoooooo hard. Stekken waren mooi en ruim. De camping was ook goed netjes en schoon en vriendelijke mensen op de camping. We gaan zeker terug komen. Echt een aanrader

Dominic de Jong

Heerlijk genoten en goed gevangen
De vader & zoon visweek weer overleefd aan de lot bij Arnoud Janssen. Heerlijk genoten en goed gevangen (18 karpers, 3 meervallen, 10 a 20 windes, gelukkig 1 brasem 😉 en een ontelbaar aantal barbelen op de feeder hengel)…… Kortom een heerlijke week met de vrouwen erbij op de camping.

Sjors Keij

ondanks de zware stroming een leuke vakantie gehad
Nadat de lot een meter was gezakt en niet meer zo hard stroomde kon je er goed vissen . En ik ben er ook van overtuigd als alles wat aangegroeid is het een zeer leuke visstek is. En als de lot normaal stroomt je er ook genoeg vissen kunt vangen .want onze laatste dag leverde 4 vissen op en 2 los schieters. ondanks de zware stroming een leuke vakantie gehad . In totaal 6 karpers gevangen en een meerval van 118 cm.

Gert Jan Konings

Het is in één woord super
We zijn op een locatie geweest van Arnoud van Karper-camping.net. Het is in één woord super. Goed geregeld, mooie stekken, goede ontvangst door de camping. je zit op de stekken als je weet wel in Frankrijk. Zeer zeker voor herhaling vatbaar, exclusief, niet met ik weet niet hoeveel andere koppels aan de plas maar met twee of vier vissers aan een mooi openbaar water. Riviervissen, op sterke Karpers, Meervallen, Barbelen geeft mooie sport en dan de rust van de natuur waar je in verblijft. Top!! Arboud wij komen zeker weer een keer terug. Robin en Ad Peij

Ad en Robin Peij
Regenradar
Touzac

Regenradar Touzacweeronline.nl Altijd jouw weer

Klik op het logo van rivier de Lot. Dan op Get directions. Als u geen gps hebt vul dan uw woonplaats in en klik op go

<