De Saône is een prachtige rivier in het oosten van Frankrijk (in Departement: Ain 01) , die in de Vogezen ontspringt en in Lyon in de Rhône uitkomt. Door zijn mooie groene oevers is hij zeer geliefd bij vissers. De rivier is 480 km lang en zo’n 100 tot 200 meter breed. De visplaatsen bevinden zich aan het einde van de camping, op de landtong, daar waar de Reyssouze uitmondt in de Saône. Op de visplaats kunt u met uw bivi aan het water gaan zitten terwijl op de achtergrond uw caravan, tent of camper staat. De plaatsen zijn voorzien van stroomaansluiting. Ook is het mogelijk om een boot te huren. Dit gedeelte valt niet in de nachtviszone. De Camping van Nederlandse eigenaar, Op de Saône kunt u onder andere vissen op karper en meerval.

Boek hieronder uw visplaats

Vissen kost van af €19,00 p.p. per nacht excl, boekingskosten.

informatie volgt
informatie volgt
informatie volgt
informatie volgt
informatie volgt
informatie volgt
informatie volgt

Boek hierondertent stacaravan

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie

Snel zien welke stekken vrij zijn
Toets aankomst datum in – Toets vertrek datum in
U ziet in die periode de vrije stekken(oranje ballonnen)

Search


Sort by
Ascending Descending
  • Grid view
  • Map view


U huurt een van de 7 visstekken/kampeerplaats dus u kunt hier u caravan/camper of tent plaatsen en vandaaruit eventueel vissen.Er zijn geen extra kosten om te vissen alleen moet u in bezit zijn van een vergunning Dit geld ook voor als u een stacaravan of tent huurt . De camping ligt niet in de nachtvis zone.In het hoog seizoen kan het druk zijn met vissers en watersport het kan voorkomen dat de geboekte plaats daardoor soms veranderen. Houd hier rekening mee zodat u niet voor verrassingen komt te staan!  

Informatie over het water

 

Diepte                                     6 meter                        Bodem                                   verschillend
Obstakels                              Minimaal     
stroming                                Van niks tot erg
vangsten                                Goed
Boot                                       Toegestaan
auto bij de stek                      Ja
Aantal hengels per pers.       Vier
Nachtvissen                           Niet toegestaan mag vissen      1 1/2 voor zonsondergang tot 1 1/2 uur na zonsondergang

 

Impressie film

Arnoud Janssen

Mijn ervaring vissen aan de Saone.

Ik probeer een zo objectief mogelijk en in het kort mijn ervaring te delen van het vissen op deze locatie.

Ik heb 2 nachten op deze locatie gevist en eigenlijk niks speciaals gedaan. De hengels uitgegooid en er wat bolies bij gegooid en dit resulteerde in die 2 nachten in 4 karpers. 

Daardoor heb ik de indruk dat de Saone vol met karper zit. Wel ter vermelden is dat er in najaar hier kans is op wier is wat het vissen heel erg kan vermoeilijken.

Arnoud

Voor iedere visser is dit de perfecte camping

Als u dit stuk leest bent u waarschijnlijk op zoek naar een prachtige camping in het mooie Frankrijk. Ik kom zelf al jarenlang op Camping Aux Rives du Soleil en zal er hopelijk nog vele mooie momenten beleven. Wij gaan er voornamelijk heen voor het vissen. Voor iedere visser is dit de perfecte camping. Of je nu een gezinsvakantie wilt of voluit karper en/of meervalvissen, de mogelijkheden zijn legio aanwezig.
Ik ben zelf een zeer fanatiek karpervisser en heb er prachtige sessies beleeft. De camping biedt mogelijkheid tot het bevissen van een kanaal (een zijrivier van de Saône) en de Saône zelf. De zijrivier, de Reyzousse, is wonderbaarlijk mooi om te bevissen, ook al lijkt het op het eerste oog niet veel voor te stellen. De grotere vissen komen vaak uit dit zijriviertje. Op de hoofdrivier zijn sessies mogelijk met ruim 100 vissen in een week. Het betreffende sluisvak van de Saône bevat veel vis, met uitschieters tot in de 50 pond. Vlak naast de camping ligt tevens een nachtviszone waar je als karperaar in het weekend plaats kunt nemen.
Er is ook de mogelijkheid tot het huren van een platbodem met elektromotor. Kortom, ben jij op zoek naar een prachtige camping middenin het Franse Saône dal?

plenty of vis

De Saône is een machtige rivier Het is even uitzoeken hoe het daar werkt… maar dat er vis zit is iets wat zeker is… karper, schub en spiegel, en hele dikke meervallen die je ’s avonds hoort azen met grote plonzen in het ondiepe water van de uitloop van het riviertje de Ressouyze, waar overigens ook plenty of vis in zit en ik karper tot 12 kgs heb gevangen…. Over het algemeen zijn het enorm sterke vissen vooral de schubs zijn lang en beresterk…… en je moet echt een boot hebben om te drillen want ze trekken zoveel lijn van je molen af en gaan meteen richting de obstakels (uitloop Ressouyze) met een boot lukt het allemaal prima.
Jan Keijenberg

Upload Image...
Weersverwachting
Pont-de-Vaux

Weeronline.nl - Meer weer in Pont-de-Vauxweeronline.nl Altijd jouw weer

58 Le Port 01190 Pont-de-Vaux

Afstand vanaf

Groningen 960 KM

Utrecht 800 KM

Brussel 650 KM