49 runs gehad en 44 vissen weten te landen

Aangezien ik niet echt een fan ben van betaalwateren maar toch ook wel enig behoefte aan comfort heb als mijn vriendin meegaat, was deze bestemming een prima compromis.
Na een flinke nacht-rit vanuit Limburg, werden we vriendelijk ontvangen door Francois de campingeigenaar.
Al snel kwamen we er achter dat Francois en Nora echt hun uiterste best doen, om het de camping gasten naar hun zin te maken.
Of het nu de barquettes zijn die je graag voor je ontbijt wil hebben of een flesjes wijn; het is allemaal mogelijk.
Ook het sanitair en de andere voorzieningen op de camping zijn prima.
Na een korte verkenning van het water kozen we voor een centraal gelegen stek, waar we de hele week aan het water zijn blijven overnachten.
Welke stek dat was zullen we niet verraden, want zelf uitdokteren is toch wel zo leuk.
Wisselen van stek is overigens in overleg met Francois de eigenaar mogelijk.
Een boot is wel een aanrader want dat verruimt je mogelijkheden met betrekking tot afstand vissen enorm; via Arnoud is eventueel een boot ter plekke, te reserveren incl. electromotor.
We hadden niet verwacht dat de week zo succesvol zou verlopen.
Aan het einde van de week hadden we 49 runs gehad en 44 vissen weten te landen; waarvan 12 vissen boven de 10kg, met als zwaarste vis een spiegel van 15.5kg.
Ondanks deze vangstresultaten waren de vissen in prima conditie; er komt van alles op de mat; veel schubkarperstussen 8 en 10 kg, maar ook grotere spiegel- en rijenkarpers.
Er wordt veel gevangen, maar naar mijn inschatting zitten er enorme aantallen vissen in het meer waardoor de vissen de kans krijgen te herstellen, beslist geen overduidelijk kapotte bekken.
Het moet dus echt voor iedereen mogelijk zijn om een mooie vis te vangen op Lac Lamontjoie, ook voor de onervaren Frankrijk-ganger.
Wij zijn in elk geval zeer tevreden over de camping, en de service van de eigenaren en Arnoud Janssen van Karper-Camping.
Tip; ga je in het najaar, neem voldoende goeie knikkers mee , want het gaat hard…..
Groeten Jasper en Sandra

Gerelateerde Afbeeldingen:

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.
×