Dit vraagt naar meer

De omstandigheden waarin wij gevist hebben waren uitzonderlijk.
We hebben gevist tegenover de arm met het haventje. Alles was bij aankomst perfect geregeld. Prima boot ook. Lekker stabiel, groot en snel ! Advies bij de viswinkel op de camping gekregen om met boeien en hun clipsysteem te vissen i.p.v. een breeklijn. Werkt echt top, zelfs bij sterke wind. Bovendien hebben ze alle end tackle, aasvissen voor meerval en gekookte maïs.
De omgeving is gewoonweg schitterend, één van de mooiste plekken waar we ooit gevist hebben. Onze trip was er één van uitersten, en de vangsten zaten spijtig genoeg aan de onderkant. Bij temperaturen van 37 – 41ºC en een strakke wind was het nog te doen. Maar bij 44-47ºC en rook van de bosbranden enkele km verderop hebben we vroegtijdig de aftocht moeten blazen. Blusvliegtuigen vlogen af en aan voor onze neus.
De vangsten dan : een handvol beresterke karpers tot ruim 12kg. De meeste kwamen op maïs. Bij de eerste keer uitleggen van de meervalstokken kwam de visgids even helpen. Desondanks hebben we slechts 1 meervalbeet gekregen op 5 dagen, en wel op een XL-baars van 35-40cm. Door een materiaalfout (splinternieuwe braid 65lbs brak boven het waterniveau ) waren we hem al kwijt bij het aanslaan.

Slechte vangsten, maar toch veel geleerd. Dit vraagt naar meer.

met vriendelijke groeten,

Kristof

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.
×