Moisson revisited

Ik ben er nu twee keer geweest, eerste keer was in de augustus en hebben mijn maat en ikzelf op het ondiepe gedeelte gevist. Jammer genoeg meerendeel kleinere vissen gevangen maar wel problemen met wier gehad. Enige uitschieter was een mooie vis van 11,5kg voor de rest mooie jonge gezonde vissen van rond de 7 tot 8kg. Maat had wel op de dag van zijn vertrek (hij was alleen voor vier dagen gekomen terwijl ik er tien zou blijven) een gillende run en nadat wij voor dik 20 minuten hebben geknokt met de vis vanuit de boot (lijn weer wier vrij maken en verder drillen) schoot hij ineens los. De rest van de dagen bleef het vrij rustig en bleven de vissen helaas uit.
De tweede keer was in september, toen bleef ik zeven dagen en koos dit keer voor het diepe gedeelte waar het ondanks minder wier alsnog voor identieke problemen zorgde. Geprobeerd alles zo wiervrij mogelijk te houden maar helaas niet altijd gelukt. Zoals eerder gezegd is Moisson géén makkelijk water en wordt het zelfs door de lokale vissers als een van de moeilijkste bestempeld. Ik heb tijdens mijn tweede sessie hier een geweldig mooie en grote zeelt en een mooie spiegel van 21kg kunnen vangen.

De medewerkers van het botenverhuur laden graag accu’s op en is er zelfs een lokale kleine hengelsportzaak die op bestelling sommige spullen zelfs tot aan de stek komt brengen (voor telnr van hengelsportzaak even contact met Arnoud Janssen van Karper-Camping opnemen). Al met al is het mij, ondanks de vele uren en weinig vissen, zeer goed bevallen want ikzelf hou wel van een uitdaging.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.
×