Wat een super sessie!

De laatste week van oktober 2021 weer een week op het prachtige lac du Moisson gevist.
Een moeilijk maar zeer uitdagend water voor de karpervisser die van een uitdaging houd en bekent is met wiervisserij. Het vissen op Moisson is prachting en heerlijk rustig. Ik ervaar het als het vissen op een openbaar water maar met net wat extra luxe.
Zo kun je gebruikmaken van de douches en toiletten en kun je je accu’s laten opladen. Iets wat toch wel heel erg prettig is als je een week blijft.

Inmiddels was dit mijn 3e sessie op dit water. Ik heb hele wisselende resultaten geboekt. Waar ik de eerste sessie meteen een mooie spiegel wist te vangen, ging ik er de keer daarna vol vertrouwen naartoe en liep het
even anders. Ik ging met een kei harde blank naar huis. Al op de terugweg zou ik hoe dan ook terugkomen. Tijd dus voor een revanche!

Na een soepel ritje van 5 uur kwamen we aan, na het aanmelden en het krijgen van de code van het hek gingen we richting de stek.
Eenmaal aangekomen op de stek werden snel de spullen uitgeladen en kon het opzetten van ons ”huis” voor die week beginnen.
Toen de meeste spullen stonden werd snel de boot opgepomp en ben ik stekken gaan zoeken. Stekken zoeken valt door het vele wier niet altijd mee. Mooie taluutjes kon je niet bevissen en het was zoeken naar
schone plekken tussen het wier. Een goede dieptemeter is dan ook echt aan te raden. Normaal is het water kraak helder en is een kijkemmer zeer waardevol. Deze keer was mede door het afstervende
alg de bodem niet altijd zichtbaar.

Na een aantal stekken te hebben gevonden en deze aangevoerd te hebben begon het al donker te worden. Snel besloot ik om toch vast twee hengels neer te leggen tegen de eigen kanten aan
om echt het gevoel te hebben dat ik zat te vissen. Na een kleine twee uur liep de eerste hengel al af en was de eerste Moisson vis van deze sessie een feit. Hengel snel weer terug gelegd en
de slaapzak maar eens in. Het was immers een lange dag geweest. Uiteindelijk ving ik die nacht nog twee vissen en stond de teller al op drie na nog geen 12 uur te hebben gevist. Dat beloofd wat!

Dit was slechts een voorbode van wat er de rest van de week zou gebeuren. Uiteindelijk wist ik 26 runs te krijgen en 24 te landen. Buiten de vele schubs tussen de 8 en 12 kilo kwamen er ook een aantal
mooie 30ers voorbij en kwamen nog 2 40ers de binnekant van mijn net bekijken. Dit gebeurde binnen 24 uur wat ook nog eens 2x een nieuw PR betekende. De grootste vis was 22 kilo.

Verwacht hier geen pot met goud. Het is echt een werk water waar je moeite moet doen voor een vis. Een goede zwevende gevlochten lijn met een goede voorslag is een must.
Daarnaast is de ene week de andere niet en moet je ook serieus rekening houden met een blank. Maar je hebt ook kans op een topsessie waar zowel aantallen als zware vissen gevangen kunnen worden.

Verder heeft Arnoud zijn zaken goed voor elkaar. Alles is prima geregeld. Is bereikbaar als je met vragen zit en helpt je waar hij kan. Ik heb weer een heerlijke visvakantie gehad en kom zeker weer terug.
Hier ligt genoeg uitdaging om jaren uitdagend te kunnen vissen.

Kortom zorg voor een goede voorbereiding zodat je je niet laat verrassen. En laat je niet tegenhouden als je een keer een mindere sessie hebt gedraaid, de keer erna kan alles weer anders zijn net zoals bij mij.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.
×