Ten westen van Parijs, vlakbij de plaats Lavacourt ligt het 120-hectare grote Lac de Moisson. Dit meer wordt ook wel het St-Cassien van Parijs genoemd, vanwege de vele zware karpers van boven de 20 kg. Daarnaast zwemmen er ook meervallen boven de 2 meter en vangst van een zeelt is ook aanwezig.Het Lac de Moisson is prima te bereiken vanuit Nederland.Vroeger was het Lac de Moisson een steengroeve maar vandaag de dag wordt het meer vooral gebruikt door karper vissers en voor watersportactiviteiten. Karper vissen is toegestaan op heel het water, dat in totaal 16 stekken telt die allemaal voldoende ruimte hebben om met 2 man te vissen.Deze zijn het hele jaar door te huur

Vissen kost  €65 exl €25 boekingskosten p.p  voor een hele week per persoon. U heeft geen carte peche nodig(dus er komen geen extra kosten meer bij) en voor een eventuele niet visser(s) zijn er 2 4 6 pers studio s /appartementen te huur.De dichts bij zijnde vis stek is no 12

Klik op de rode button (ga naar vakantie park)voor meer info hier over.

Hier kunt u de Prijs de Beschikbaarheid inzien en eventueel ook boeken. Klik op aankomst datum en vertrek datum in de kalender en vul de extra optie s in en u ziet het totaal bedrag

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie

Snel zien welke stekken vrij zijn

Toets aankomst datum in – Toets vertrek datum in

U ziet in die periode de vrije stekken (oranje ballonnen)

SearchSort by
Ascending Descending
  • Map view


Er zijn 16 2 persoon visstekken waarvan er 2 camper-caravan(10 en 11) stekken zijn waar u mee aan de waterkant staat
Aankomst tussen 9.00 uur en 12.00 uur, en 14.00 uur en 17.00 uur
Een week karperen aan Lac de Moisson kost € 65.00 per persoon. exl €25,00 boekingskosten
.U kunt ook extra dagen bij boeken deze kosten dan €15 per nacht voor visser .(4 dag extra boeken is haast net zo duur als een hele week boeken) Daarom is boeken via onze website alleen voor een hele week mogelijk. Wilt u toch losse dagen (bij) boeken en dient u de boeking per mail te versturen naar ons mail adres. De stekken worden voor 2 personen geboekt dus als u alleen op 1 stek wilt vissen betaald u €130+€25 boekingskosten
Er is geen stroom op de stekken maar wel de mogelijkheid om accu s op te laden bij boten verhuur .Toiletten en douche gelegenheid zijn aanwezig bij het gebouw naast het restaurant , dat is in de buurt van stek 12.dit is vanuit de meeste stekken een behoorlijke afstand (advies als mogelijk is fiets mee nemen) Naast de karpervis mogelijkheid wordt dit water ook gebruikt door roofvissers en zeil en watersport.en andere vormen van recreatie.Houd er dus rekening mee dat u dit soms u visactiviteiten een beetje kunnen belemmeren  vooral op de  zomerse dagen en in weekend.

 

Informatie over het water

Grootte                    120 hectaren
Diepte                       Veel variatie van 4 meter  tot 6 meter
Nachtvissen            Toegestaan
Aantal hengels       Vier
Bodem                     Zand
Obstakels                Soms wier
Stroming                 niet
Vangsten                  Goed met veel vissen van meer dan 20 kg
Boot                          Toegestaan en te huur
Auto bij de stek       Ja
Bijzonderheden      Moet gezien worden als geen gemakkelijk water

Impressie film

reactie van Cor Nannings · 
Leuk zo’n filmpje te zien het was ook een geweldige trip op een prachtige locatie, ik heb het niet op de betaalwateren maar omdat de vrouw mee ging koos ik voor dit water waar ik toch mijn ding kon doen oa met een boot op het water een beetje struinen met een dieptemeter en ook geen last van een buurman of een agent achter je rug te zeuren lekker vrij vissen daar, het is nu de 2e keer dat ik bij deze Arnoud Janssen van karper-Camping een vis trip boek en 2 keer prima geregeld met eerlijke info dat is belangrijk. Ik heb daarom al de volgende trip geboekt waar heen we zien wel, deze was super om niet te vergeten met dank aan Karper-Camping

Mooie week geweest.

Groot water wat toch wel moeilijk bleek. Gevist vanuit stek 8, mooie zonnige stek. Hier meerdere vissen geland, waaronder meerval en Karpers.

prachtige lac moisson

Na 7 dagen vissen op het prachtige lac moisson is het dan toch gelukt. Om na de paai en met harde wind deze 15 kilo mooie spiegel te vangen op stek 5 .zeer mooi viswater met prachtige stekken en nette douche . Karper-camping.net bedankt voor de mooie tijd.😁😁😁

Review stek 7

Mooie en moeilijk water maar, we hebben een mooie 10daagse vakantie gehouden .
Geen vis want, Bij aankomst eind april begin mei blijkt dat de vis in de paai zijn gegaan.
Stek 7 een mooie rustige stek waar je wel je hengels in t water moet zetten en er is een mooie schone plek om je boot neer te leggen.
Arnoud Janssen is altijd per mail, app of telefoon te bereiken en zorgt voor een zorgeloze vis vakantie.
Bij ons staat zeker een nieuwe sessie op dit water in de planning
Een nadeeltje waar karper camping niets aan kan doen is de weg naar de stek die erg hobbelig en vol kuilen is.
Op de camping zijn er zeer schone douches en toiletten en een plek bij de douches waar je zorgeloos je accu mag laden.

Op naar de volgende sessie.

PR verbeterd.

Een week gevist aan dit mooi groot water. 8 meervallen en 3 karpers geland waarvan er een 23 kilo woog. Bedankt.

Vissers die van een uitdaging houden

Zelf ook mogen genieten van dit geweldig 120 ha meer
Het is geen gemakkelijk water maar de verrassingen kunnen heel goot zijn
Na een paar vissen verspeeld te hebben mocht ik me gelukkig prijzen met een mooie 18 kg vis.

Onze vistrip

Na een leuke visvakantie eind mei, begin juni 2018 zijn we weer aan het werk geslagen. Ontzettende leuke tijd gehad in dit recreatieve park met een prachtig water met leuke moeilijkheidsgraden voor de doorgewinterde karpervisser. We hebben lekker in alle rust kunnen vissen en natuurlijk vissen gevangen. Het is dus Goed vertoeven daar aan het Lac de Moisson.
Wel opletten want er wordt door je grondzeil heen geknaagd als je er zakken boilies op hebt liggen. Ik zelf geen last van maar dan ook alles opgeslagen in emmers 😉 . Minder leuk zijn de vangsten van meervallen maar heeft ook wel weer iets, je hoeft je niet te vervelen! Het vangen van veel Zeelten was ook een verassing! Het is al geschreven maar de weg naar de stekken toe laat te wensen over net als de niet Engels sprekende receptioniste! Toch beter m’n best moeten doen op school bij en tijdens de Franse lessen?!
Samenvattend kun je stellen dat het goed vertoeven is op Moisson met mooie stekken en opvallend veel respect naar elkaar als gezamenlijke waterrecreanten(karpervissers, roofvissers, zeilscholen en badgasten).
Wij komen zeker terug!! Dank je wel Arnoud!

Week karpervissen op lac moison stek 4

Week vissen in juni 2018,Lac Moison.
op stek 4 .
naar een relaxten rit van 6 uurtjes komen we aan bij het water.
de eerste blik is prachtig, mooi water ruime stek die niet makkelijk te bereiken is maar met een beetje stuurmanskunst staat de auto toch op de stek.
Na het neer zetten van het kampement is het tijd om met de boot het meer op te gaan.
het water is helder als kraanwater.Met grote wierbedden en taluten, dus een wierkijker prikstok dieptemeter en hark is echt een must.Om de onderwater wereld goed te kunnen verkennen.
Na een aantal mooie stekken te hebben gevonden op verschillende dieptes kunnen de hengels en het voer op de stekken en kan het wachten beginnen.
Naar 24 uur komt de eerste vis op de kant een leuke spiegel van 14 kg.
snel de hengel weer op de zelfde stek en 3 uur later loop de zelfde hengel weer af nu een
karper van 11 kg.
al met al een goed begin.
in de volgende dagen hebben we steeds weersveranderingen van volle bak zon en dik 30 graden tot een sterke zuidwester en 18 graden vis technische niet het beste weer.
dat is ook te merken aan de vangsten.Die niet erg best zijn. Af en toe vangen we nog een mooie zeelt en onze vismaten op stek 5 vangen geregeld meerval, één is leuk 2 gaat wel maar het is nu te veel van het goede de grootste meerval is 2 meter.
we krijgen nog 2 aanbeten maar die worden helaas niet verzilerd.
De rest van de week zijn de karpers is in geen velde of wegen te bekennen.
al met al een mooi water voor de gevorderde karper visser die niet bang is voor wat wier en alle bijvangsten op de koop toe neemt.

We komen zeker nog eens terug en hopen dat de weergoden dan met ons zijn.
Tight lines
Ron en Chris.

Weersverwachting
Moisson

Weeronline.nl - Meer weer in Moissonweeronline.nl Altijd jouw weer

Afstand vanaf

Groningen 710 KM

Utrecht 530 KM

Brussel 370 KM